La Salut de la Pell

 In Blog de notícies

La salut de la pell

És cada vegada més freqüent trobar-nos amb diversos problemes de pell que tant sols pocs anys enrere ni n’haviem sentit a parlar.

Problemes extrems de sequetat, atopies, picors, eczemes, irritacions, acné…i molts altres que vés a saber quin nom tenen. En termes generals és la queixa, la resposta del nostre sistema inmunitari que ha de fer front a un estil de vida estressant, contaminat i no gaire adequat per el nostre organisme.

Però mirem el perquè, quin és l’orígen, quin és el motiu.

Els ultims avenços en tecnología cosmètica fan evident que la majoria d’aquests problemes tenen una causa en el nostre estil de vida i l’entorn que ens ha tocat viure, efectes d’un estil de vida contaminant, industrial, amb poques hores de sol i una alimentació insuficient en quant als nutrients essencials.

Des de la perspectiva científica i  dins un marc de criteri natural, alguns científics han començat a apostar per la “Normalització de l’estat de la pell“, tornar la pell al seu estat d’orígen, tenint en copmpte el seu “Sebo Natural“, el seu “pH” i la seva “Microbiota“.

Normalitzar la pell per tal de que ella mateixa pugui produïr al màxim possible el seu greix natural de protecció (aquest sebo) el qual a la vegada equilibra el pH de cadascú, i que en bona part és responsables del manteniment de la hidratació i la salut de la epidermis.

La meva aportació:

I aquí és on jo n’he començat a participar, amb cosmètics probiòtics i amb unes respostes més que excel.lents.

Trobareu un exemple en el Probiòtic Sèrum de Esse Skincare amb més d’un bilió de probiòtics vius en el seu envàs per retornar el microbioma de la pell a un estat el més saludable possible. Aquests probiòtics colonitzen la pell per defensar-la de les agressions. Un gran rejovenidor que retorna a la pell la seva vida i la seva salut.

Probiotic Serum, Esse Skincare

Un altre exemple de producte excel.lent quan la pell està malmesa són els àcids grassos essencials que podeu trobar per exemple en les tarrines de crema Omega de Esse Skincare i també en el Bóster Sérum als 5 omegas de Novexpert:

Hidro Nutritiva Omega Rich Moisture, Esse Skincare

i també un exquisit i dens sèrum a l’oli , el Bóster Sérum als 5 omegas de Novexpert:

Sèrum Booster als 5 Omegues, Novexpert

Definim una mica els tres conceptes:

El Sebo Natural, és aquest mantell hidrolipídic que recobreix la nostre pell, una emulsió d’aigua i greixos fins ara inimitable en un laboratori i molt diferent entre cada individu. És gairebé com la nostre emprempta digital.

El pH, d’això si que s’en parla moltíssim però la realitat és que un percentatge altíssim de cosmètics que podem trobar al mercat el deixen completament alterat, començant per els sabons i continuant pels tensioactius i altres components químics i/o cosmètica no prou ben elaborada.

La Microbiota. Només des de fa pocs anys s’ha començat a tenir en compte la microbiota de la pell, i les ultimes investigacions ens demostren la gran importància de tenir-la present i cuidar-la  de la mateixa manera que s’ha demostrat la importància de l’equilibri de la microbiota intestinal.

“La Microbiota”, les defences del nostre organisme i de la nostre pell, i quan aquests s’alteren es descompensen invaïnt l’espai altres microbis no beneficiosos que causen les diferents alteracions o patologíes tant orgàniques  com epidèrmiques.

Com contribuïr per la salut de la nostre pell?

Allunyar-se definitivament de tot cosmètic que toca a la pell que no sigui d’orígen 100% natural i orgànic (gels de bany, xampús, locions hidratants, sabó de rentar plats, de rentar roba, cremes de mans, bàlsams labials, colònies…)

Si el teu cas és de problemes epidèrmics i estàs cansada de buscar i posar-te mil i una fórmules sense remei, pots provar d’apostar per una cura específica per al teu problema. Pots demanar-me concell o ajud a través del email.

Una cura a la cabina d’estètica o una cura a casa, tot és vàlid, només cal entendre cada un dels productes que facis servir quina és la seva formul.lació i quin és el seu objectiu,

L’estètica de l’Anna

T’animo a que vinguis a fer una visita a la botiga, ens ho mirem i a veure quina sol.lució trobem!,  Troba el teu tractament indicat per la teva pell.

Una abraçada,

Anna Carbonell, Esteticista i Dietista

 

 

 

 

 

 

Recent Posts
0