Tres hàbits cosmètics que alteren la salut de la nostre pell

 In Blog de notícies

Tres hàbits cosmètics quotidians que alteren la salut de la nostre pell

El microbioma de la nostre pell, un ecosistema necessari i imprescindible de cuidar i mantenir.

La teva pell es un ecosistema, una barrera protectora per una capa viva de bacteries beneficioses; Unes bactèries responsables de mantenir  el seu pH i la seva pel.lícula hidrolipídica natural.  Ambdós mantenen la salut i la hidratació natural de la pell a més a més de protegir-nos d’altres microbis patògens que la puguin atacar.

Quines són les coses que fem més habitualement i que malmeten aquesta barrera de microbis vius?

1. Els rentats excessius amb sabons i / o exfoliants:

Un dels principals agressius de la pell són els sabons, els gels de bany, xampús… Tots aquessts productes que en podriem dir “detergents de la pell”.  Estan pensats precisament per fer una neteja exhaustiva, arrenquen la porqueria, pol.lució, maquillatges i el greix que hi ha a la pell, i com més escuma fan més arrenquen també  aquest microbioma i aquesta capa hidrolipídica.

Els exfoliants poden ser de molts tipus de textures, però sigui el tipus que sigui l’objectiu és també arrencar la primera capa de la epidermis, i amb ella per descomptat tot el seu mantell hidrolipídic.

Una pell desprotegida es desidrata molt més ràpidament, envelleig prematurament i en el cas de les pells joves afavoreix la proliferació d’acné.

2. L’ús de cosmètics no adequats:

Pot ser que una crema no indicada per la nostre pell, la alteri, la assequi o engrassi massa.

Però,  principalment i en la majoria de casos, és per l’ús de cosmètics plens de químics o amb una base de parafines que taponen la pell.  Mengem nosaltres químics per viure?, doncs la pell tampoc, ni els menja ni  els necessita. A vegades ens oblidem que la pell es un òrgan viu al igual que tota la resta que tenim i per al seu òptim manteniment l’hi hem de donar només cosmètics orgànics i que no inhibeixin les funcions del microbioma.

3. L’ús reiterat de pantalles solars.

Les pantalles solars taponen excessivament la pell. Una crema solar s’ha de posar per protegir-nos del sol, i  no és gens recomenable anar tot el dia amb la protecció solar a la pell i menys a l’hivern quan la radiació solar va baixa. I aquí faré ènfasi especialment en que sigui també pantalla física, com la que es troba en els cosmètics naturals. La pantalla de filtre químic és potencialment cancerígena (hi ha molts estudis científics que ho avalen), altera l’estat de salut natural de la pell i produeix més fàcilment envelliment prematur i alteracions de la melanina, és a dir, especialment taques.

Bé, espero que tothom tingueu en compte que la pell s’ha de cuidar molt i respectar. Mimar-la i mai agredir ni maltractar amb un mal ús de cosmètics o altres que la puguin alterar.

Una abraçada i fins la propera!

Anna

 

Recent Posts
0