Per què comprar cosmètica natural?

 In Blog de notícies

Per què comprar cosmètica natural?

Primer ens cal saber què entenem per cosmètica natural.

No hi ha cap marc legal que descrigui què és la cosmètica natural, però des del nostre àmbit, (fabricants i experts en cosmètica natural) entenem que és aquella cosmètica respectuosa tant amb la pell com amb el medi ambient, sigui per la seva pròpia formulació, els seu envalatge o bé el seu procediment d’elaboració industrial. Es valoren un munt d’aspectes.

Però també és cert que davant una moda que ha crescut amb molt pocs anys, s’han establert al mercat moltes marques cosmètiques que dibuixen mitjançant el márqueting el seu producte com a cosmètic natural quan dins els valors i criteris de la cosmètica natural real, estàn molt lluny de ser-ho. Són les estratègies comercials Greenwashing, vestir de natural un producte per tal de comercialitzar-lo fàcilment sense respectar la veritable essència que ens distingeix.

 

I què entenem per cosmètica?

Dins la col.lecció de productes cosmètics trobem allò que fem servir cada dia en totes les llars. No es tracta només de cremes per la bellesa, (cremes hidratants, sèrums, cremes antiedat, per l’afeitat…) si no una infinitat de productes que fem servir per la nostre higiène cada dia (gels de bany, xampús, olis, cremes o ungüents terapèutics…) i també aquells productes que són per la higiène de la llar, els detergents, (com rentavaixelles, netejadors de la roba… i tants altres).

Per què comprar cosmètica natural?

La naturalesa humana no enten de químics, no identifica els productes químics com un agent que puguin assimilar i fer-lo servir. Molts d’ells tenen una llarga descripció científica sobre els seus efectes nocius sobre la salut de les persones i el medi ambient. Desde cancerígens, disruptors endocrins i/o potencials alergògens que disminueixen la inmunitat natural. Generalment no són biodegradables, s’assenten en els organismes, en l’aire o l’aigua en forma de micro i nanopartícules no biodegradables ocasionant alteracions en tots els organismes vius. 

Son els cosmètics un producte que fem servir només esporàdicament?

No.

Utilitzem aquests productes en totes les llars a diari, amb més o menys quantitat. Productes que ens posem damunt la nostre pell. productes que s’absorbeixen a través del torrent sanguini o a través de l’aire, per olfacte, inal.lant partícules naturals o sintètiques incloses dins aquests cosmètics i detergents.

Em de fer tots plegats un esforç. La majoria de persones ens queixem i amb molta raó de les conseqüències que estem provocant en el medi ambient, però no som aquesta mateixa majoría que a diari l’estem seguin maltractant i que potser no en som plenament conscients?

Tot allò que ens posem a la pell i/o detergents que fem servir tenen efectes directes en el nostre organisme interior i en el medi ambient.

La pell absorbeix un percentatge alt de tot allò que ens apliquem o utilitzem com els detergents transportant-ho al torrent sanguini i ho reparteix al llarg del cos.

El nostre nas absorbeix igualment partícules volàtils, les fragàncies que quan no són naturals i són sintètiques s’assenten en els nostres teixits i òrgans éssent molt difícils d’eliminar si és que s’arriben mai a eliminar del tot.

Tots plegats són dels principals motius (entre altres problemes de salut i oncològics) que ocasionen Sensibilitat Química en moltes persones, una alteració orgànica molt dificil de sol.lucionar i que provoca una devallada de la salut de qui ho pateix amb conseqüències a vegades irreversibles. Devallada inmunitària, reaccions molt semblants a les alèrgies però no ho són, cansament físic i emocional crònic, dolor en l’estructura músculo esquelètica i alteracions importants en els òrgans del nostre cos, tant interns com la pell.

   La teva aportació per una millor salut d’aquest planeta

Ànims!!

La teva contribució és molt important. De tu també depèn una bona part de la salut de tots els organismes vius que vivim en aquest planeta. Una roda alimentària de la qual no se n’escapa ningú. Tots vivim els uns dels altres.

Fins un altre,

amb amor,

Anna Carbonell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recent Posts
0