Hàbits, la neteja de la pell cada dia

 In Blog de notícies

Cal netejar la pell cada dia si no em maquillo?

Independentment de que ens maquillem o no, la pell a diari s’embruta, especialment la pell de la cara que es la que està més exposada a l’exterior, sense robes protectores l’hi arriba tota la pols, pol.lució ambiental i llum artificial cada dia.

D’altre banda, s’embruta no només de factors externs, si no que també al llarg de les hores en el seu procés natural de respiració cel.lular, elimina suor i toxines que aquestes es van acumulant damunt la capa exterior de la epidermis i si no és curosament netejada i cuidada s’anirà alterant.

Per tant, sí que es important encara que no ens maquillem tenir un hàbit d’higiène adequat a la nostre naturalesa de pell per tal d’eliminar totes aquestes toxines que es puguin acumular al damunt siguin d’orígen propi o siguin d’orígen extern.

L’excés de pol.lució damunt la pell

Tots els agents contaminants que estàn en l’aire junt amb les pròpies toxines de la nostre transpiració epidèrmica, s’assneten damunt de la pell creant una alteració del microbioma epidèrmic, una oxidació cel.lular i alterant l’equilibri i el pH en conjunt.

Aquests van donant alguns efectes negatius progressivament, a vegades sensibilitats i reaccions de tipus alèrgic, picors, pells apagades i sense vida,  alteracions en la pigmentació, acné, envelliment i arrugues prematures…i tants d’altres.

Qualsevol netejadora es vàlida?  Em puc rentar amb aigua i sabó?

Qualsevol producte no es vàlid evidentment, i els sabons són dels productes menys adients, especialment quan ens anem fent grans.

L’aigua en si no hauria de ser un problema, però si que ho és ja que l’aigua que tenim gairebé tothom es una aigua tractada, desinfectada i plena d’actius químics que ens sensibilitzen la pell.

D’entrada es important conèixer quin es el nostre tipus de pell, quin es l’orígen, si es una pell seca, normal o grassa. A l’hora de cuidar-nos, es molt important saber això. Una pell després del rentat no ha de quedar mai massa seca ni massa tivant, I després de la neteja ens posarem el nostre oli o la nostre crema hidratant per tal de restablir la hidratació i el mantell hidrolipídic natural.

Algunes marques comercials i les referències de les ultimes investigacions de la pell parlen de la importancia de la neteja per tal de’eliminar tòxics no desitjats, però també que els productes siguin molt respectuosos amb el microbioma natural. No l’hem de destruir, és la nostre principal barrera de defences i el responsable de mantenir el pH i el mantell hidrolipídic en el seu correcte estat.

Tipus de netejadores i/o desmaquillants. A quina pell van destinades?:

Hi ha una infinitat de productes al mercat, per totes les pells i per tots els gustos. No sempre encertarem a la primera el nostre producte ideal, però val la pena anar provant ja que els beneficis a llarg plaç estan assegurats.

LA PELL SECA O MADURA:  necessitarà productes netejadors suaus i delicats, llets cremosas i/o productes amb un alt contingut d’olis per tal de no ressecar la pell. Llets i cremes netejadores i/o olis desmaquillants.

LA PELL SENSIBLE I REACTIVA: haurà de tenir especial cura amb les netejadores, que no l’hi siguin gens agresives com cremes netejadores calmants i/o olis al igual que les pells seques i madures.

LA PELL D’ORÍGEN NORMAL: és aquella pell que té la fortuna de no sentir-se mai seca i grassa, per`tant cal seguir cuidant-la i mimant-la perquè noalteri la seva naturalesa. I com que amb el pas dels anys es va deshidratant i assecant seguirem els concells de neteja de les pells madures i/o sensibles.

LES PELLS MIXTES I GRASSES: toleren molt millor els sabons, gels i les mousses netejadores. Malgrat tot, les persones que tenen aquest tipus de pell els agrada la neteja profunda, sentir que no queda absolutament rastre de greix al damunt, però això té una doble partida negativa, que un rentat excessivament astringent deshidraten en excés la seva pell i després es defensa creant més grassa i més impureses epidèrmiques. Cal rentar, no astringir.

IMPORTANT:

Una pell després del rentat no ha de quedar mai massa seca ni massa tivant, i es convenient si o si, posar seguidament un producte restaurador. Ideal seria tonificar, el sèrum i la crema.

Si ets de les que no t’agrada posar-te tantes coses i en els teus hàbits fas servir només un oli o crema, sense por, després de rentar la cara cal que ens posem  si o si el nostre producte hidratant. Mai deixar la pell al descobert sense res al damunt, cal ajudar a restablir el mantell hidrolipídic natural després de rentar.

 

 

 

 

 

 

Recent Posts
0