Dolor d’esquena i massatge

 In Blog de notícies

DOLOR D’ESQUENA I MASSATGE

Com pot ajudar-te el massatge amb el teu dolor d’esquena?

Saps quines són les millors sol.lucions que pots aportar per al teu problema d’esquena, cervicals, dorsals, lumbars…?

Quantes hores podriem parlar dels diferents tipus de mal d’esquena, posturals, d’esgotament, per traumatismes, emocionals… malauradament interminables i a vegades de llarga recuperació. Perquè?

Hi ha molts motius que poden causar i agreujar el nostre dolor d’esquena, des de problemes posturals que són relativament senzills de sol.lucionar fins a problemes que esdevenen d’estats emocionals alterats els quals haurem de treballar des d’ una perspectiva molt més integral.

Un dolor postural amb un bon treball de massatge manual i amb l’ajut i rectificació de les postures que l’ocasionen pot ser bastant senzill de sol.lucionar. El massatge ens aportarà escalfor, oxigenació i elasticitat als teixits, de manera que podrem sentir un alleujament força inmediat, i si a aquest massatge l’hi sumem la correcció de les males postures que l’ocasionen reiteradament hauriem de sentir-nos bé per sempre més. Ara bé, es cert també que hi ha algunes postures que són difícils de modificar, per la pròpia naturalesa i postura que hem d’adoptar a la feina, per tant, una bona manera de tenir cura de la nostre esquena seria fent-nos un massatge de manteniment regularment i uns exercicis d’estiraments de les cadenes musculars cada dia, sobre tot abans i després d’un esforç o postura poc apropiada. Un altre ajut gens menyspreable o millor dit força fantàstic és fer-nos un automassatge a la zona més afectada amb un producte de cosmètica natural específic per calmar i desinflamar contractures musculars. Això ens ajudarà també a aconseguir un major i millor manteniment del dolor de la nostra esquena i que a l’hora d’anar a fer-nos un massatge professional, es pugui treballar molt millor tots els teixits i cadenes musculars que intervenen, aportant així millor resposta i resultats al tractament. És com el manteniment del nostre automòbil. Haurem de fer-lo igualment conforme passen els anys, però ben o mal cuidat la cosa serà molt diferent.

D’altre banda, i el dolor d’esquena per esgotament i/o degut també a motius de trasvals emocional? El seu tractament és una mica més llarg i de més ampli espectre, es a dir, no es tracta només d’una afecció física del sistema múscul-esquelet, si no que es tracta d’una afecció que intervenen amb major o menor mesura les emocions les quals a l’hora provoquen un desgast i una alteració als nostre cos en general, tant músculs com sistema nerviós i també pot afectar a tot tipus d’òrgans i pell.

D’entrada, el dolor d’esquena derivat de poblemes emocionals no resolts i/o d’esgotament físic reiterat que afecta també al nostre estat emocional, són problemes que cal cercar una sol.lució que va més enllà del massatge manual, cal anar a cercar l’orígen d’aquest problema per tal d’aportar sol.lucions més efectives a llarg plaç. Aquí podem trobar un ventall de teràpies que treballen les emocions i especificar quina seria la millor es una mica complex i complicat, ja que el ideal fora posar-se en mans dun especialista per tal que pogués ajudar-nos a trobar les millors opcions.

Una de les teràpies que sempre ens han ajudat molt és el massatge sensitiu, i el massatge que acompanya la sensació sentida. Es una teràpia d’ampli espectre que va més enllà del massatge manual, intenta fer veure i fer entendre a la persona que es troba malament quin es el seu problema i quin es el camí per sol.lucionar-lo. LLuny de formes concretes o consells estandaritzats cada persona té uns mecanismes de recerca i uns mecanismes de resposta completament diferents als altres, és difícil enmarcar qualsevol problema dins d’un protocol de teràpia establert, és a dir, el millor és ajudar a aquesta persona a trobar el mètode i el camí per posar ella mateixa sol.lució, i un terapeuta manual expert en aquesta àrea pot ajudar-hi molt i aportar grans respostes, millores i sol.lucions. El tacte d’unes mans càlides, un massatge reconfortant i uns aromes d’olis essencials pensats terapeuticament per acompanyar el malestar…serien una molt molt bona manera de de començar a reconduir i calmar un problema que va molt més enllà d’un simple mal d’esquena, es un mal d’esquena reflex d’unes emocions i un esgotament crònic i mal digerit.

A Olors d’Igualada, un massatge manual, un massatge sensitiu i cosmètica 100% natural van donades de la mà.

Olors cuida de tu.

 

 

 

 

 

Recent Posts
0