Aromateràpia i tardor

 In Blog de notícies

Què és la aromateràpia? es l’aplicació d’olis essencials mitjançant una teràpia o senzillament en difusió en l’espai on estem, i que el seu aroma ens aporti benestar físic i mental.

Els olis essencials, son generalment elaborats per destilació al vapor de fulles, flors, escorces i resines aromàtiques. A través d’aquest vapor d’aigua, s’arrosseguen partícules molt petites i volàtils de la planta destilada (cetones, esters, aldehids…), que contenen les seves propietats aromàtiques i terapeutiques. Partícules que són arrossegades per aquest vapor i després les separen per decantació.

Daltre banda tindriem també les aigües florals, que seria aquest vapor d’aigua al qual ja l’hi han extret les partícules d’olis essencials, quedant de totes maneres una aigua amb l’aroma també de la planta, però molt més suau i diluït que les seves essències. Un exemple que gairebé tots coneixem es l’hidrolat de roses. Una aigua pura i autèntica de roses seria aquest vapor d’aigua un cop l’hi han extret les gotes d’oli essencial.

Quan treballem amb estètica natural, be sigui tractaments de bellesa com massatges corporals, són una eina molt útil tant per als resultats i resposta a nivell de pell i teixits com per als resultats que en poden aportar en el nostre estat emocional. I quan ens trobem en aquesta meravellosa estació de l’any, la tardor que ens demana tants canvis, regeneració de la pell, recolliment de les emocions, una estació en que a l’entrar els freds ens encongim, ens engarrotem… l’ajud de l’aromateràpia i els olis essencials a nivell tòpic, es fa gairebé imprescindible per acompanyar-nos i caminar per aquesta meravellosa, bucòlica i també melancòlica estació.

I si parlem a nivell domèstic, usos per la nostre llar, podem fer-los servir pràcticament tots tant per ambientar les estances de casa nostre com per fer-nos deliciosos i amorosos rituals de massatge entre la familia o automassatge per nosaltres mateixos. Això sí, fora de modes que circulen per les xarxes que sembla que recomanin els olis essencials com si fós aigua, ens els hem d’aplicar sempre dil.luïts amb un oli portador i amb poca quantitat, sense abusar d’ells. La dita que “menos és más”, aquí s’hi escau molt bé.

A la botiga d’Olors aquests dies trobaràs una col.lecció d’olis essencials i sinergíes per ambentar la teva casa, feina, cotxe, l’armari de la roba… Aromes relaxants, purificants, energètics, per la meditació, netejadors de l’ambient… I també olis de bellesa facials i corporals replets de meravelloses olors que t’acolliran en l’entrada d’aquesta estació i els primers freds. Olis amb aromes càlids i reconfortants que es fonen amb contacte en la pell.

Ah!! i molt important!! vols fer-te la teva sinergía d’aromes personalitzada? Compra el teu oli portador, ametlles, argán, rosa mosqueta… i dona-l’hi l’aroma que més t’agradi. A la botiga trobaràs els olis essencials per poder-te fer tu mateixa la teva sinergía d’olors.

Recent Posts
0