COM ESCOLLIR LA CREMA NATURAL PER LA TEVA PELL

 In Blog de notícies

Saps com escollir la crema natural per la teva pell?

Saps quin és el teu tipus de pell?

A vegades pot ser una tasca ben complicada. Les descripcions que solem trobar en una botiga online sobre un cosmètic són molt estandaritzades, descriuen les característiques del producte segons criteri del fabricant, però, responen realment les descripcions amb el resultat que esperaves damunt la teva pell?

La pell es un òrgan viu en constant evolució.

Cada un de nosaltres tenim genèticament una naturalesa de pell, malgrat tot, al llarg de la vida patirà diferents canvis que modificaran una mica la seva naturalesa degut a una colla de variants tant internes com externes que la poden afectar, canvis hormonals, situacions d’estrès, dormir poques hores, viure en un clima sec o humit, canvis de temperatura ambiental sobtades, alimentació, excés d’exposició solar, malalties, medicacions… un sin fin.

I aquests són uns dels molts motius que fan que ahir ens agradés una crema, i demà no. O bé, pensar que l’encertaries, però no.

Aquí quatre petits consells:

Bàsicament tenim aquestes naturaleses de pell:

PELLS NORMALS:

Quina sort!! és una pell que té el seu contingut en aigua i greixos ben equilibrat, molt semblant a la pell d’un nen petit. No són freqüents, però si que hi ha persones que tenen la gran sort encara de poder mantenir aquestes qualitats malgrat el pas dels anys i el lloc on visquin.

PELLS MIXTES:

Què dimonis vol dir això? Es aquella pell que quan un no sap com la té et diu “tinc pell mixta”. La pell mixta la considerem com una pell que ha perdut completament el seu equilibri, en algunes zones com les galtes molta sequetat, i en altres zones molt greix, gairebé brillantors, allò que coneixem com zona T, nas i front. Cal regular i equilibrar sens falta.

PELLS GRASSES:

Són aquelles pells que clarament deixen greix al tocar amb els dits. Molt sovint són així de joves, en etapa adolescent, però aquest greix va disminuïnt conforme passa l’edat i van perdent la característica de pell grassa. Solen ser pells que en el seu estat no equilibrat es troben molt deshidratades. Solen tenir un color apagat, cetrí i facilitat a fer taques a la pell.

PELLS SEQUES:

Contràriament a les anteriors tenen manca de greixos. La pell gairebé no fabrica el seu sebo natural, es veuen esqueixades, pateixen amb facilitat  escamació excessiva, a vegades picors i tibantor. Al faltar la capa natural de greix també es deshidraten i s’arruguen amb facilitat… Tot un quadre que cal cuidar i controlar  per evitar l’evelliment prematur.

PELLS SENSIBLES: 

Avui dia també molta gent creu que té la pell sensible. No sempre és així, a vegades són reaccions causades per un tracte no adient,  cosmètics inadequats, components potencialment alergògens que sensibilitzen la pell, excés de rentats i peelings que malmeten la pell….

Una pell sensible d’orígen  es considera aquella pell fina, gairebé transparent, una pell que amb petits canvis de temperatura es posa de color vermell, sobre tot galtes i nas, una pell que res l’hi escau, té un porus tant petit que l’hi costa absorbir els cosmètics, i pot sentir que a vegades és seca i altres fa greix.

UF! Quina complicació,

Bé, i les pells madures? Son un tipus de pell?

LA PELL MADURA és un estat, una etapa de vida que progressa endavant. Cada un de nosaltres, amb la seva pell d’orígen evolucionarà, patirà algunes modificacions al llarg dels anys …més sequetat, més deshidratació, arrugues, flaccidesa…i cal anar a escollir el producte natural de pells madures basat una mica en l’orígen de la nostre pell.

COM?

D’orígen Grasses: és recomenable escollir textures fluides, que no pesin a la cara, sèrums molt hidratants. Són pells que visualment no tenen gaires arrugues, més aviat pateixen de flaccidesa i deshidratació, amb unes galtes penjant i rictus molt marcat. Si és així els productes tonificants no t’han de faltar.

D’orígen Seques:  ens encanten les textures denses, ens encanta sentir que portem crema a la cara, la sensació de protecció del medi exterior. Necessitem cremes molt complertes i equilibrades en aigua i greix , sèrums que ens ajudin a mantenir i millorar la hidratació, que omplin la nostre pell i ajudin a suavitzar arrugues i petits plegs de la pell. Protectors de la deshidratació… Ens ho mengem tot i res queda fora.

La resta de pells estarien en un terme mig, en funció de la naturalesa mare i del lloc on es visqui. Si, com heu sentit, el lloc on vivim condiciona molt la nostre pell.

El clima sec agreuja i accentua la pell seca, una pell faltada d’aigua i lípids, es dependent de productes d’alta qualitat i molt equilibrats, en canvi un clima humit l’afavoreix. La humitat que hi ha a l’exterior fa que no es deshidrati la pell amb tanta facilitat. Aporta confort, i és molt més fàcil trobar el cosmètic adient.

I el clima humit agreuja i accentúa la pell grassa, la qual pot patir amb més facilitat problemes d’acné, sensació de cara cansada i pesada, i no tolera gaire cosmètics que no siguin 100vegetals, molt lleugers de textures i de molt bona absorció.

…i bé, com que són molts els condicionants ambientals que influeixen i el tipus d’alimentació que intentarem fer un altre post per parlar-ne, però de moment, aquesta petita guía espero que et serveixi d’orientació.

 

Fins la propera,

i a gaudir d’una bellesa saludable i natural.

 

Anna Carbonell

Esteticista, Dietista

Tècnica en Fitoteràpia Cosmètica

 

 

 

 

 

Recommended Posts
0