Receptes Naturals, Aromateràpia i Flors per la Tardor

 In Blog de notícies

Receptes Naturals, Aromateràpia i Flors per la Tardor

Quanta força tenes les flors en moments de melancolía i tardor!!

Ens acompanyen, ens acaronen, ens reconforten…

L’Aromateràpia és l’art de combinar l’aroma dels diferents olis essencials per aconseguir uns objectius terapèutics concrets i un estat emocional concret.

No t’ha passat mai que t’has comprat un oli, o una crema natural amb olis essencials d’intensa olor i que un dia t’agradava i un altre no tant?

Això és degut al gran poder que tenen les seves partícules aromàtiques. Aquestes al entrar en el nostre olfacte i aquest les envía directament al sistema límbic (un raconet del cervell) per ser interpretades i transformades en una resposta emocional.

Així és com sentim que en olorar una flor de Lavanda per exemple ens aporta calma si patim d’ansietat emocional i ens tranquilitza a l’hora d’anar a dormir;

el Gessamí ens atorga confiança en nosaltres mateixes i ajuda a exterioritzar la pròpia energía femenina;

el Gerani aporta una profunda sensació de pau interior a banda de ser un regenerant emocional i de la pell;

el Ylang Ylang estimula els sentits sexuals i la feminitat;

la flor de Farigola és molt reconfortant, ens ajuda a combatre sentiments estancats quan estem abatuts emocionalment…etc…

gerani

Totes aquestes característiques aromàtiques que intervenen en el nostre estat emocional, no és una exclusivitat de les flors, també fruites cítriques, fustes i arrels, espècies, resines, fulles i altres en atorguen igualment grans propietats aromaterapèutiques.

lavandín

Com ens afecta la tardor i la reducció d’hores de llum i de sol?

És ara a la tardor que el sol baixa, la nostre energía es relentitza i les nostres emocions defalleixen amb més facilitat que mai.

La transformació de la vida lumínica a través de les flors, siguin macerades, siguin en olis essencials, ens regalen aquell plus energètic, aquella recarga  que tant trobem a faltar en aquesta estació de l’any.

Es un moment estacional en el qual ens agrada i ens acompanya profundament el cuidar-nos amb les diferents olors dels olis essencials, sigui amb un reconfortant oli de massatge, un oli nutritiu facial, una crema corporal…

…o simplement olorant quan ens vingui de cara una de les nostres olors preferides per donar una empenta, una recarga de piles a les nostres emocions quan defalleixen. És el moment de endinsar-nos en el mon de l’aromateràpia i les seves flors.

I es que a banda de les olors, les flors ben processades i ben destilades ens aporten també la energía lumínica i del sol que han rebut en tota la seva etapa de creixement i que ara a nosaltres ens fa tanta falta.

De combinacions amb els olis en podem fer a milers, però n’hi ha algunes que són molt pràctiques i simples per a princpiants, per quan ens introduïm en el mon dels olis i hem de fer-nos nosaltres mateixos les combinacions. Aquí deixo un parell de receptes:

Receptes Naturals, Aromateràpia i floras per la tardor

RECEPTA BÀSICA PER A UN OLI FACIAL DE NIT RELAXANT DE LES EMOCIONS:

Oli d’argán, gran seborregulador, apte especialment per pells mixtes i seques. Fer un preparat amb una ampolleta petita de 15ml d’oli d’argán o de Jojoba en cas de pells grasses + 1 gota d’oli essencial de Gerani i 2 gotes d’oli essencial de taronja.

Reconforta la pell, la il.lumina, és rejovenidor i aporta benestar emocional i confort.

Si estem molt estressats i esgotats, i tenim tendència a no poder dormir, aplicar tres gotes d’oli essencial de Lavanda a la combinació d’oli vegetal d’argán o Jojoba.

Aplicar l’oli facial amb un suau massatge amb la cara prèviament neta.

Realitzar passos amb els dits i el palmell de la mà per tota la cara, ulls, orelles, darrere orelles, nuca, coll, escot i cabell si es vol, (ajuda i relaxa molt). Tot sense presses, lentament i sentint el tacte a cada àrea per la que passem i olorant profundament l’oli que apliquem.

RECEPTA PER A CONTRACTURES DEL TRAPECI DEGUDES A UN EXCÉS D’ESGOTAMENT GENERAL

Fer el preparat amb un oli base portador d’Àrnica o Ametlles dolces en un recipient de 10ml,  posant 1 gota de canyella, 3 gota de taronja dolça i 1 de Pal de Rosa.

L’oli d’ametlles dolces aporta nutrició a la pell sense ser empalagós, i a més aporta elasticitat a la pell.

Els olis essencials de canyella aporta calor al teixit a l’hora que és molt reconfortant per la fatiga mental. La taronja aporta vitalitat, augmenten l’estat anímic i emocional, i Pal de Rosa és un gran equilibrant de la pell i les emocions.

Aplicar la combinació d’olis amb un massatge suau i profund del trapeci, clatell fins la base del crani.  Massatjar també tota la nuca i cabell si es vol, és molt relaxant.

Intentar fer estiraments dels teixits, separant amb les mans els músculs de les vèrtebres i realitzar moviments suaus d’estiraments del cap, cap una banda i altre.

Baixar tant com es pugui els hombros i posar dreta i recta la columna fins dalt de tot el cap, com si ens pengéssin d’un fil del centre del cap fins al sostre.

Bé, si voleu més concells per fer els vostres preparats personalitzats, podeu venir a la botiga i emplenar el vostre envàs al gust.

Que tingueu una jovial tardor!!

Amb amor,

Anna Carbonell

 

 

 

 

 

 

 

Recommended Posts
0
tornada d'estiu