Taques de la Pell, com Evitar-les?

 In Blog de notícies

Les Temudes Taques de la Pell. Què fer per evitar-les?

Un post tant difícil de parlar com inquietud hi ha.

Són molts els motius que poden originar taques a la pell i molts els estudis que van sorgint i avalant que es tracta d’un problema multifactorial que cal abordar des de l’interior de la pell i tenir una cura tòpica constant molt encertada per evitar-les. No és una qüestió de dir: “vaig al sol, em poso qualsevol protectora i llestos”

Hi ha diferents tipus de taques de la pell, hormonals, causades per el raig solar, de l’embaràs, per ingestió de tòxics o medicaments… però aquí ens referirem especialment a les taques que ens surten amb l’exposició de la llum solar.

Cada any arriba a la botiga un munt de persones amb la mateixa inquietud i demanant:  “vull una crema amb protecció perquè no em surtin taques a la pell”, i van fent tombs perquè aquest miracle no existeix sense una pauta adequada de tractament de la pell durant bastant de temps previ a l’exposició solar.

Quin és en realitat el problema que fa que surtin les taques solars a la pell ?

  1. Principal causa, no és la radiació solar únicament, si no, el tracte que l’hi donem a la nostre pell, amb una inadequada hidratació i un excés de neteja no adient que resseca la pell eliminant el seu greix natural protector, alterant el seu pH i la seva microbiota natural.
  2. Si a tot això l’hi afegim que quan ens toquen els rajos solars a la pell la nostre pell no està adequadament hidratada i amb els seus nutrients indispensables per realitzar les seves funcions vitals, (cal recordar que la pell és un òrgan viu i amb unes funcions determinades, entre elles les de protegir-nos del mitja exterior, una barrera inmunològica), pateix alteracions en la melanina donant lloc a les taques pigmentàries i en tot el conjunt de cèl.lules amb risc de donar també diferents problemes de sensibilitat.
  3. I per acabar-ho de adobar, si tenim des de l’inici una pell mal cuidada i a sobre ens posem un producte químic per anar a prendre el sol (encara que ens diguin que és una protectora solar), encara la podem liar més. Són molts els components d’orígen químic i sintètic fotosensibilitzants de la pell. No t’arrisquis a prendre el sol amb un producte que no sigui totalment natural. No n’hi ha prou que porti un component o factor pensat per la protecció de la radiació solar si el conjunt de la fórmula no és natural. El raig UVA pot potenciar els efectes oxidatius dels components químics o sintètics sobre la pell, originar taques pigmentàries i altres alteracions de la melanina no desitjades.

Pautes mínimes per protegir correctament la pell:

Primer hem de parlar de l’alimentació, tant interior, de tot allò que mengem com tot allò que cau a la nostre pell, cosmètics, sabons, cremes solars…

  • Potenciar una alimentació molt equilibrada i rica en vitamines, minerals, àcids grassos essencials i oligoelements. La salut de la pell comença per allò que mengem. Quan arriba l’època de prendre el sol, potenciar sobre tot els vegetals rics amb betacarotens, antioxidants i greixos amb àcids grassos essencials. Són els que ens reforçaran més la barrera natural de la nostre pell.
  • Després ens toca cuidarde la pell. Una pell ben hidratada per fora al llarg de l’any és una pell molt més. A vegades per molt correcte que sigui la nostre alimentació, la naturalesa de la nostre pell és seca i l’hi costa de hidratar-se si no l’ajudem. Aquí entren tant cremes com olis vegetals per mantenir una salut i hidratació òptima. Cal fer-ho sempre, cada dia i durant tot l’any. Si només ens hidratem de cop i volta quan ens traiem la roba i ens veiem la pell seca, posarem un pedaç que la pell ho agrairà, però una verdadera hidratació necessita una mica de temps i molta constància.
  • Posar-nos la crema protctora solar en funció de l’hora que estiguem exposats al sol i en funció de la nostre pell. Una pell blanca necessitarà més protecció que una de més morena, i segons la franja horària del dia també ens caldrà protegir-nos més o meny.
  • Seria ideal prendre una estona el sol amb el cos el màxim despullat 10 minuts al llarg de tot l’any i ben hidratades. Quan arribes l’estiu, no ens sobtaria la llum i no ens tacariem ni cremariem tant.

El broncejat és una forma de protecció natural de la nostre pell enfront a la radiació del sol.

El broncejat és la resposta de les cèl.lules de melanina que tenim a la nostre pell que en cntacte amb la llum solar s’activen. Aquest broncejat que ens agrada tant e lluïr és convenient que no sigui sobtat i que es faci progressivament de manera que la nostre pell es vagi reforçant i poguem gaudir de posar-nos al sol amb menys riscos.

El sol beneficía la nostre salut, augemnta les defences naturals del nostre organisme, aporta salut, fortalesa i afavoreix un bon estat d’ànim.

Moltes més coses potser quedaran per explicar, però de moment ho deixarem aquí. Qualsevol consulta també pots venir a la botiga i ens mirarem la teva pell.

 

Gaudeix l’estiu amb prudència però sobre tot gaudeix!!

Bon estiu a tothom!!

 

 

 

Recent Posts
0