Març Marçot, la teva pell estarà bé si pot!

 In Blog de notícies

Com diu la dita, Març marçot…

… la teva pell estarà bé si pot!

Els canvis de temperatura, fred, calor, primers banys de sol, una radiació solar ja bastant alta, vent, i tants altres factors de climatología extrema ens causen alteracions en la pell que malmeten i desestabilitzen la seva estructura natural.

El mes de Març, si el temps ens ofereix dies assolellats, evidentment tots correm amb ganes i desfici a aprofitar aquests primers rajos de sol. Faltats de la seva energía i la seva alegría, correm per trobar qualsevol racó que ens escalfi la pell i la nostre vitalitat. Però a la vegada, en podem tenir una de cada, demà fred, l’altre vent….

Quan tenim canvis de temperatura extrems, la pell es deshidrata amb major profunditat i rapidesa atacant les  capes més profundes de la epidermis malmetent els seu pH i microbiota natural.

CONSEQÜÈNCIES:

Aquí tenim les conseqüències més habituals que ens trobarem tant en la pell de la cara com el coll i l’escot:

  • Pèrdua d’aigua, afinament del gruix de la pell, sequetat, envelliment prematur i aparició de les petites arrugues facials
  • Risc d’alteracions de la melanina i taques pigmentàries.
  • Risc d’aparició d’aranyes vasculars, accentuació de couperosis i de rosàcea.

     

QUÈ CAL TENIR EN COMPTE?

Aquest mes cal tenir en compte algunes coses.

  • Cal sortir al carrer ben protegits de la nostre crema hidratant i/o nuritiva diària. Els olis i mantegues vegetals combinats amb la crema són de gran ajud i formen una pel.lícula protectora solar natural.
  • Restablir a mitja tarda si cal o a la nit la hidratació amb la nostre crema o oli hidratant i/o nutritiu de nou, sobre tot si em patit canvis de temperatura sobtats els ultims dies.
  • Si ens posem a prendre el sol ho hem de fer amb la pell ben hidratada i molt poca estona. És preferible poca estona i gradualment que de cop un munt d’hores, encara que ens posem una crema solar.
  • Posa atenció a en la teva pell. Qualsevol canvi o alteració que hi vegis que no sigui habitual, consulta a l’esteticista o al teu centre de compra de cosmètica habitual.
  • Beure suficient aigua al llarg del dia, molts vegetals i fruita fresca que aporten aigua natural, vitamina C entre altres, i molts antioxidants.

 

vitamina C per dins, el millor hidratant i antioxidant

 

Una pell degudament hidratada per dins i per fora, amb tots els nutrients que necessita per estar saludable, no ha de patir risc de cremades ni altres alteracions (a no ser que abusem de cop i volta del sol en hores punta). Hem de pensar i recordar que ha estat molts mesos hivernant, blanca i les cèl.lules de melanina pràcticament en pausa. No podem pretendre estressar-les i exposar-nos al sol de cop sense prevenir.

Només una pell que estigui mal cuidada, amb la seva microbiota alterada i amb falta dels nutrients essencials que necessita per desenvolupar totes les seves funcions vitals, entrarà en risc a la més mínima llança de raig de sol, sigui en aquesta època com en qualsevol altre.

…i Recorda!!

Segur que estàs pensant en la teva cara, però i la resta del cos?

No és només la pell de la cara la que pateix durant els primers rajos de sol i els canvis de climatología propis d’aquesta estació. Pateix tant o més el Coll i l’Escot que tenen una pell súper fina i que moltes vegades no tenen l’atenció que necessiten. La pell del coll i l’escot són la primera imatge d’identificació de la nostre edat. S’arruguen i es taquen amb una enorme facilitat.

Confereixen més ràpid que cap altre part del cos la senyal del pas dels anys.

Cuida’t!!

Anna Carbonell

 

 

 

 

 

Recommended Posts
0