Cosmètica natural, com cuidar-se?

 In Blog de notícies

Any nou, pell nova. Com cuidar-se amb cosmètica natural?

Ets de les persones que has intentat cuidar-te la pell amb cosmètica natural i no te’n surts?

Els olis minerals, parafines líquides, silicones i altres components químics  son entre d’altres habituals en les fórmules de la cosmètica convencional que aporten un plus de confort i un efecte d’imatge visual a la pell, i  fan que a l’hora d’entrar en cosmètica natural el canvi es a vegades gran,  però que ningú es desanimi,  doncs,  a banda de no aportar cap benefici real a la pell, nutrients 0, quan hagis superat el pas de la transició i la pell hagi espavilat , no voldràs tornar mai més a les fórmules llunyanes que la natura et pot oferir.

…i es que la natura t’aporta nutrients reals, nutrients comestibles, nutrients que són afins als nostres teixits.

Com fer la correcte transició?
Amb un equilibri de cosmètica lipídica i un altre d’aigua. Es pot fer la transició perfectament a casa sense problemes, però si veiem que alguna cosa no va a l’hora o ens sentim la pell més deshidratada del normal, la millor opció és anar a un centre professional d’estètica natural.

La nostre pell te un mantell hidrolipídic natural que no vol ser agredit ni gaire alterat. Una desencertada combinació cosmètica, els freds,canvis de temperatura sobtats, vent, aigües molt dures, excés de sabons, i alguns altres components poden alterar aquesta naturalesa de la pell, i trobar com restaurar-la a vegades no es tant senzill.

En conjunt :  Les pells molt seques necessiten un percentatge molt més alt d’olis i mantegues vegetals nutritives  que de cremes elaborades amb fase aigua. Les pells mixtes hauran de trobar el seu punt, que sol ser amb olis i mantegues hidratants i reguladores a parts més o menys igual de greixos vegetals i crema aquosa. Les pells greixoses poden fer servir també a parts iguals olis sebo reguladors i fluids o gels hidratants matificants lleugers.

Be, existeixen mil pells i mil fórmules i una varietat de cosmètics amb una diversitat tant gran de components que a vegades no ho encertem tot a la primera, però això no es motiu ni per desistir ni per pensar que no m’anirà bé. De ben segur que quan trobis el teu estil anirà fins i tot molt millor que abans. Tindràs una pell més saludable, més lluminosa i més jovial!

Anna Carbonell , Esteticista i dietista

Especialitat cures amb cosmètica natural

 

 

Recent Posts
0