Olis vegetals. Quin és el teu?

 In Blog de notícies

Olis vegetals. Quin és el teu?

La riquesa dels olis vegetals, vitamines en la seva màxima expressió per reparar i nodrir la pell.

Cadascun gaudeix d’una naturalesa diferent entre ells, amb un tipus de vitamines i nutrients també diferents. La clau és trobar en cada moment i estació de l’any aquell que ens agrada i beneficía més la nostre pell.

Les pells, en general amb l’estil de vida modern, pol.lució ambiental, canvis de temperatura i sabons que ens pòsem a sobre, pateix problemes de deshidratació més que mai hagin pogut patir les nostres generacions anteriors.

Un oli hidrata?

Un oli vegetal no es pot dir exactament que hidrati però si que conté nutrients, àcids grassos essencials i vitamines que actuen principalment com a antideshidratants i contribueixen a desenvolupar milor les funcions epidèrmiques.

Aquest olis vegetals que aportem vía tòpica, com més purs, de primera premsada i més crus  (no refinats) siguin millor s’adheriran a la pell ajudant-la en la seva reparació de les estructures seques i/o malmeses. D’altre banda, són excel.lents anti deshidratants i seboreguladors permetén que la pell respiri igualment sense crear oclusió a diferència dels olis d’orígen mineral que sí ens oclusionen i asficcíen la pell.

Els olis vegetals tenen una estructura mol.lecular molt afí a la de l’organisme de l’ésser humà. De fet, en major o menor grau, tots aquests olis provenen d’aliments que formen part de la dieta quotidiana de les persones en els diferents països i latituds d’aquest planeta.

Un oli nodreix, repara i contribueix segons sigui la seva naturalesa a fomentar la hidratació natural, mantenint la pell sana i elàstica.

Quins són els millors olis per la teva pell?

Exposarem uns quants olis i avantatges per cada tipus de pell, cabell i per diferents edats.

Ametlles dolces: Oli ideal per tota la família. Excel.lent per fer massatges, s’absorbeix i es treballa molt bé.  Aporta elasticitat a la pell i és un bon emolient (contribueix a evitar la pèrdua d’aigua de la pell). Bo per nens petits i per nodrir la pell durant l’embaràs. Fantàstic per fer-ne oleats florals com el de calèndula per exemple.

Argán: Oli ric en antioxidants, vitamina E, fitoesterols i altres àcids grassos essencials per la pell. Una estrella per la recuperació de la pell facial, corporal i cabell.  Restaura l’envelliment prematur, és un bon oli anti edat i perfecte per fer mascaretes capilars. Nodreix, revitalitza i aporta brillo natural. No pot faltar a cap llar que us agradi cuidar-vos amb olis vegetals.

Jojoba: Bon regulador del sebo de la pell. Equilibra la pell mixta i grassa, mantenint-la hidratada i corregint el seu pH alterat. És un bon oli per fer combinacions de sèrums facials. S’adapta a totes les pells.

Onagra: aquest oli aporta emoliència i elasticitat a la pell gràcies al seu alt contingut d’àcids grassos megues, aminoàcids i vitamines. Molt bo per pells amb problemes d’eczemes, sequetat extrema o agredides per factors ambientals. A la vegada calma la irritació i la inflamació de les alteracions cutànies reduïnt la sensació de coisor i picor. És un gran complement per les pells madures, un anti edat.

Avellanes: un oli emolient, reparador i que aporta elasticitat a la pell. De textura de molt bona absorció, molt penetrant.És un dels olis amb major contingut d’àcids grassos essencials a més d’aportar vitamina A i E. És molt indicat per fer massatges, especialment massatge facial, ja que té una bona penetració i és lleugerament reafirmant.

Pinyol de Raïm: Un oli també de molt bona absorció, és un gran aliat per mantenir la pell suau degut al seu alt contingut en antioxidants, vitamines i betacarotens que juguen un paper preventiu anti arrugues i alttes alteracions epidèrmiques pròpies de la edat.

Albercoc: L’oli de les adolescents i les pells sensibles per excelència. Nutritiu, suavitzant, calmant i elastitzant. Ideal per massatges facials i tenir cura dels ulls delicats. Ideal també com a preventiu de les estries pròpies de l’adolescència. Il.lumina les pells apagades aportant llum i vida. Ric en vitamina A i àcids grassos essencials omegues.

Ricí: Té propietats antibacterianes, i molt ric en vitamina E, proteïnes i àcids grassos omegues, que el fan excel,.lent per la recuperació de la queratina (reparar cabells i ungles dèbils). La seva composició és més de cera líquida que de greix, cosa que fa que equilibri i contribueixi a hidratar la pell alterada.

Rosa mosqueta:  Gran regenerador cel.lular. Ajuda a tancar i cicatritzar ferides i cicatrius de la pell. La seva riquesa en vitamines E i A el fan especialment reparador del dany cel.lular que ha patit amb l’exposició solar, matitzant també les taques i l’envelliment prematur.

…i molts olis més per gaudir d’una pell sana i bonica. I a vegades són tots tant meravellosos que costa escollir. El més fantàstic seria fer una combinació de tres per exemple, barrejar-los i fer-nos el nostre sèrum, però per facilitar-ho encara més, podem comprar un sèrum d’oli dels que ja venen formulats per les diferents marques cosmètiques i que portaran una combinació de diferents olis amb un objectiu determinat per la pell. D’aquesta manera garantim un major nombre de nutrients per la nostre pell, de la mateixa manera que nosaltres no fem monodieta, si no que variem sovint d’aliments i de manera de combinar-los.

Experimenta!!

És la manera més natural i saníssima de tenir cura de la teva pell.

SINERGÍES D’OLIS QUE TROBARÀS A LA BOTIGA JA PREPARADES:

Olis corporals de MATARRANIA, fantàstics per una pell sana i elàstica. Aromes molt atractius i un packaging bonic per regalar. També destaquen les cremes mantegoses sense aigua súper reconfortants de la pell seca.

Olis de AGAVE, molt encertats per el massatge i per tenir cura diària de la pell. Alta qualitat i amplia gama de sol.lucions. relaxants, cames pesades, anticel.lulítics, reafermants, afrodisíacs…

Olis de MON, destaca la sinergía facial i corporal de Azahar i el de massatge corporal amb rosa mosqueta i lavanda per totes les pells.

Olis de SAPER, corporals molt remodelants, anticel.lulítics i reafermants. Facials, bons sèrums i efectius. Actius de qualitat i ecològics.

Oli de AMAPOLA, tres exquisits sèrums facials que no deixen indiferent.

Altres Olis magnífics per tenir cura de la pell de la cara, en diriem sèrums facials d’olis: Oli Revitalitzant de Dulkamara, Sèrum Booster als 5 Omegues de Novexpert, Sèrum de Nit de GamardeProtector i Sensitive Oil de Esse Skincare, Oli Reparador de Esse Skincare, Oli Regenerador de Uvas frescas… i molts més

 

 

 

 

 

Recent Posts
0